Macaroni schotel

Macaroni schotel

Macaroni schotel

Bereidingstijd: 15 minuten en 20 minuten in de oven 

Ingrediënten:
400 gr gekookte volkoren macaroni niet te gaar! 
200 mager rundergehakt 
1 teen knoflook 
1 rode ui (gesnipperd) 
1 paprika (blokjes) 
1 blik tomaten blokjes (400 gr) 
3 eetl. crème fraîche light 
50 gr geraspte 25+ kaas 
Peper en zout 
½ eetl. Italiaanse kruiden 
Fry-Light MLS bakspray

Bereiding:

  • Kook de macaroni net nieyt gaar.  
  • Spray een ovenschaal in met een beetje Fry-Light. 
  • Verwarm de oven voor op 170ºC 
  • Rul het gehakt en giet het vet eraf. Voeg de ui, knoflook en paprika toe, bak dit kort mee. 
  • Voeg de tomatenblokjes en crème fraîche light toe. 
  • Meng de macaroni door het gehakt mengsel. Verdeel over de ovenschaal en bestrooi met de kaas. 
  • 20 minuutjes in de oven en klaar! 


Menusuggestie:
Lekker met een groene salade. Vervang het gehakt door een blikje tonijn op water basis. 

Tips en Tricks:
Voeg wat sambal oelek / chili vlokken toe voor meer pit. Handig om restjes pasta op te maken! 

 

Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer.
Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen. Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.
Cookie-instelling bewerken