Spring rolls
Ingrediënten
Rijst vellen
Glasnoedels gekookt of zilvervliesrijst*
Tonijn op water basis, krab/surimi sticks, gare gekruide kipfilet stukjes, garnalen gebakken of gekookt, biefstuk reepjes-rosbief, omelet reepje, cashew nootjes, geruld gehakt, Enz.
Bladspinazie, sinaasappelpartjes, rode / oranje paprika reepjes, komkommer, bosui,
Nori / zeewier reepjes, gebakken paddenstoelen, geblancheerde taugé,
Gesneden verse munt, gesneden koriander blad
Radijs dunne plakjes, alfalfa, tuinkers
Wittekool reepjes / spitskool gewokt / rode ui fijne ringen
Diverse soorten sla bv: rucola, iceberg
Sausje: Knoflook, kikoman en bosui, 1 thl. sesamolie
Bereiding
· Bak warm water op tafel en ongeveer 10 sec. erin leggen. Mogen nog hard aanvoelen.
· Op bord leggen en vullen naar keuze. Vouw de zijkanten naar binnen en rol dan de vellen op. Dip daarna in de zelfgemaakte “koude teriyaki saus.
· Heerlijk naar eigen smaak samen te stellen. Gezellige avond.